Fire in the sky!

Tomra Brass Band har kommisjonert et nytt stykke musikk til årets Norgesmesterskap for brassband. Stykket er skrevet av briten Peter Meechan.

Det nye stykket har fått tittelen «Fire in the sky». Meechan fikk idéen til stykket under en tur til Montreaux, og de musikalske idéene baserer seg på tre av Meechans store musikalske helter; jazztrompetisten Miles Davis, komponisten Igor Stravinskij og Queens flamboyante frontmann Freddie Mercury. Spesielt nok er det i år 40 år siden Stravinskij døde, og både Davis og Mercury døde for 20 år siden. Hver av de tre har et slags «jubileum» i 2011, og dette var iflg. Meechan enda større grunn til å la dem påvirke «Fire in the sky».

I tillegg til at stykket både billedlig og bokstavelig henter inspirasjon fra de tre nevnte personene, vil nok de fleste med en rocker i magen også dra kjensel på tittelen. «Fire in the sky» spiller på refrenget fra Deep Purple-schlägeren «Smoke on the water» (Smooooke on the waaateeer / and fire in the sky), som omhandler hvordan Montreaux sitt casino brant ned under en Frank Zappa-konsert. Peter Meechan vil med «Fire in the sky» prøve å skildre atmosfæren fra den kvelden, og male et bilde av hvordan brannen forspant seg – ispedd musikalske bruddstykker fra Davis, Stravinskij og Mercury.

Utover at «Fire in the sky» er bestilt av Tomra Brass Band, er stykket dedikert til våre to belgiske venner Nick Ost og Stijn Berbé. Både Nick og Stijn har hatt et nært forhold til Peter Meechan i mange år, både musikalsk og personlig. Med «Fire in the sky» vil Tomra Brass Band prøve å gi publikum en uforglemmelig opplevelse under Norgesmesterskapet. Tomra sitter på scenen i Grieghallen lørdag 12. februar kl. 13.00.

En kommentar på "Fire in the sky!"

  1. I e så utruli lei me for at i ikkje kan høre dåkkå, men me he øvelse da. Satsa på å treffe på dåkkå i løpet av helga! Kom å hør på Oslo Brass!;D Gleda me t å høre opptake seinare en gang!:D Masse lykke t!

Det er stengt for kommentarer.