Sesongstart med konsert i Grytten Kirke

 

Korpsbilde tatt i forbindelse med sesongstart med konsert i Grytten Kirke 27. august.

Kombinasjonen flotte øvingsforhold på Åndalsnes Kulturhus og overnatting + sosialt på Åndalsnes Camping var helknall. Vi hadde en kjempekjekk oppstartshelg i strålende sol og naturskjønne omgivelser. Til og med lokale fans tok turen til Grytten Kirke denne dagen.

 

 

NM Brass 2017

 

Det årlige eventyret NM for Brassband er over. Under ledelse av vår nye faste dirigent, Stian E. Svendsen, deltok vi med stykket Fraternity av Thierry Deleruyelle. Et flott og krevende stykke som vi har vokst med – og som tilslutt gav oss en 7. plass i 1. divisjon. Ikke helt fullklaff på scena, men det er høyt nivå i toppen, og vi er blant de 20 beste brassband i Norge. Vi må derfor si oss fornøyd med resultatet og mange gode tilbakemeldinger fra både publikum og dommere.

Hør fremførelsen på Spotify eller Tidal.

Velkommen til Før-NM-konsert på Idahall søndag 29. januar

 

 

 

 

 

29. januar kl 15:00 inviterer Tomra Brass Band til «Før NM»-konsert (med kafé) på Idahall.

NM for brassband arrangeres i Grieghallen i Bergen 3. – 4. februar, og på «Før NM»-konserten får vi høre alle de 5 deltakerkorpsene fra Møre og Romsdal.

Tomra Brass Band dirigeres av Stian Svendsen, og stiller i 1. divisjon i årets NM. Molde Brass Band, som stiller i elitedivisjonen, dirigeres av Russel Gray. Deltakere i elitedivisjonen spiller både et selvvalgt stykke og et pliktnummer, og vi får høre begge stykkene på konserten. Ørskog Brass stiller i 2. divisjon og dirigeres av David Roberts. Frei Hornmusikk (dir. Stein Åge Sørlie) og Fræna Brass Band (dir. Mareika Schryver Gray) stiller i 4. divisjon.

For de fleste brassband i Norge er NM det definitive høydepunktet, og korpsene legger ned utallige timer med øving før denne konkurransen.

De som ikke har anledning til å reise til Bergen og lytte til korpsene der, kan følge direktesending på TV 2 Sumo.

Tomra Brass Band skal i år spille stykket Fraternity av Thierry Deleruyelle.

Om Fraternity
10. mars 1906 ble 1099 mennesker drept da en brann under bakken utløste en voldsom eksplosjon i kullgruven i Courrieres i Nord-Frankrike. Denne ulykken er den nest verste ulykken i kulldriftens historie, og Fraternity, skrevet av Thierry Deleruyelle, forsøker å formidle hendelsesforløpet til denne ulykken gjennom sju kapitler.

Black Land – I “Black Land” er det tidlig om morgenen, og arbeiderne forbereder maten som de skal ta med ned i gruven. Det er mørkt og kaldt, og støyen blir sterkere jo nærmere gruvene de kommer.

The Towering Colliery – Den store gruvekonstruksjonen åpenbarer seg. Gruvearbeiderne føler varmen fra inngangen, som for å forberede dem på det helvete som er i ferd med å møte dem

From Light to Dark – Gruvearbeiderne skubbes mot hverandre i heisen som tar dem ned i det svarte hullet over 300 meter under bakken.

Extracting the Coal – I bunnen av gruven er arbeiderne på plass på hver sin post, og arbeidet er i gang.

Firedamp – En øredøvende lyd. En grusom eksplosjon ødelegger et stort område på få sekunder. 1664 gruvearbeidere er fanget.

Bring out the Dead Miners – Sjaktene er blokkerte, så arbeidet med å hente ut de døde er vanskelig. Et grusomt syn møter redningsarbeiderne.

Fraternity Prayer – Gatene er fulle av pårørende som ser etter sine kjære. Et stort antall ofre blir aldri identifiserte på grunn av alvorlige brannskader. 20 dager etter eksplosjonen finner 13 overlevende veien ut på egenhånd, og en 14. person lokaliseres 4 dager senere.

Fraternity ble skrevet som pliktnummer til EM for brassband i Lille i 2016, 110 år etter katastrofen i Courrieres.

Durata: 15:40

Årets julekonsert vel overstått

72891

– Det er utruleg at dei har jobb ved sidan av å spele i brassbandet, for nivået ligg verkeleg på toppnivå, seier operasongar Ioana Firizan Demit. Det er sju år sidan ho og mannen hennar, som også er operasongar, song i Vestnes for fyrste gong, men dei kjem stadig tilbake og sundag var dei solistar då Tomra Brass Band inviterte til julekonsert.  

Les meir i Vestnesavisa sin artikkel om Julekonserten vår i Vestnes Kirke 4. desember.

Sjå bildegalleri under. Foto: Edmund Melkild.
73291

72991

73091

7319173291

julekonsert-2016

Tomra Brass og Wired

På lørdag 27. september arrangerer Tomra Brass Band sin årlige høstkonsert  på Idahall i Tomrefjord. For tredje år på rad velger Tomra Brass i sin sesongåpning å ha konsert i lag med et lokalt rockeband. I år blir kveldens gjester WIRED fra Vestnes.  Bandet startet opp våren 2011 og spiller gitarbasert instrumental pop/rock, med innslag av country, jazz, blues m.m.

Trond Salthammer, Svein Ivar Slaaen, Kristian Frostad, Sven Are Ellingsæter og Mats Hugo Frostad skal fremføre sin egen avdeling med egne komposisjoner fra utgivelsen «Sunshine Drive», samt en del nytt materiale.

Tomra Brass Bands musikalske leder Nick Ost har også valgt et spennende og variert program for publikum, og gleder seg mye til å fremføre en felles låt i lag med WIRED til slutt.

God stemning er også garantert med Heidi Nakken som konferansier.

Etter konserten inviterer Tomra Brass Band til dans med live-musikk fra Moldebandet Soul, Blues & Horns.

 

TOMRA BRASS OG WIRED

Lørdag 27.september kl.19

Kulturhuset Idahall, Tomrefjord

Priser:
Voksen kr 150,-
Honnør kr 100,-
Barn kr. 50,-

DANS MED SOUL, BLUES & HORNS

Lørdag 27.september kl.22.00 til 02.00

Kulturhuset Idahall, Tomrefjord

Pris 200kr.

 

 

 

Tomra Brass Band deltar på sommerkonserten

Fredag 28. juni stiller Tomra Brass Band på scena på Idahall i Tomrefjord sammen med et stjernelag av solister, i den årvisse sommerkonserten som arrangeres av Musikkens Venner.

Tomra Brass Band, med dirigent Nick Ost, vil igjen opptre sammen med stjernesopranen Ann Helen Moen, som vi hadde et fantastisk samarbeid med i desember. Den unge jazzsaxofonisten Marius Neset kommer også, tubaisten Daniel Herskedal og trekkspillvirtuosen Heine Bugge. Fra Tomrefjorden kommer brødrene Knut Marius Djupvik og broren Hallvar Djupvik. På klaver stiller Martid Bredin, som også har opptrådt sammen med oss flere ganger før.

Mer info her: musikkensvenner.webs.com/konsertprogram.htm