Gratulasjoner etter EM

Tomra Brass Band vil benytte anledningen til å sende våre hjerteligste gratulasjoner til Radøy og Manger Musikklag, som lørdag gikk helt til topps i europamesterskapet for brassband. Mesterskapet ble arrangert  i Montreaux i Sveits.

EBBC-troféet blir å finne på Radøy det neste året

Mangers fremføringer av pliktnummeret Audivi Media Nocte (Oliver Waespi) og Torstein Aagaard-Nilsens Old Licks Bluesed Up sikret korpset hhv. 94 og 97 poeng, tilsammen 191. Dette var nok til seier, hele 4 poeng foran walisiske Cory. Tredegar, også fra Wales, kapret tredjeplassen.

Dette er første gang siden 1989 at et norsk korps kan kalle seg europamester. Den gang var det Eikanger-Bjørsvik som tok hjem tittelen. Eikanger og Manger skal begge delta på neste års EM, i kraft av å være hhv. regjerende norgesmester og europamester.

En stor gratulasjon sendes også ut til vår faste dirigent Nick Ost, som kom på 3. plass i dirigentkonkurransen under årets europamesterskap. Hvert år under europamesterskapet er det en egen konkurranse for dirigenter, instrumentalister og komponister som kan vise frem sitt talent for et stort publikum. I år var det dirigentene som konkurrerte, og vår egen maestro viftet seg inn til bronse, kun slått av nederlandske Erik van de Kolk og tyske Tristan Uth. Gratulerer, Nick!

PS: Tomra Brass Band blir ikke å finne på europamesterskapet før i 2014. Tidligst.