Sesongstart med konsert i Grytten Kirke

 

Korpsbilde tatt i forbindelse med sesongstart med konsert i Grytten Kirke 27. august.

Kombinasjonen flotte øvingsforhold på Åndalsnes Kulturhus og overnatting + sosialt på Åndalsnes Camping var helknall. Vi hadde en kjempekjekk oppstartshelg i strålende sol og naturskjønne omgivelser. Til og med lokale fans tok turen til Grytten Kirke denne dagen.

 

 

NM Brass 2017

 

Det årlige eventyret NM for Brassband er over. Under ledelse av vår nye faste dirigent, Stian E. Svendsen, deltok vi med stykket Fraternity av Thierry Deleruyelle. Et flott og krevende stykke som vi har vokst med – og som tilslutt gav oss en 7. plass i 1. divisjon. Ikke helt fullklaff på scena, men det er høyt nivå i toppen, og vi er blant de 20 beste brassband i Norge. Vi må derfor si oss fornøyd med resultatet og mange gode tilbakemeldinger fra både publikum og dommere.

Hør fremførelsen på Spotify eller Tidal.

Velkommen til Før-NM-konsert på Idahall søndag 29. januar

 

 

 

 

 

29. januar kl 15:00 inviterer Tomra Brass Band til «Før NM»-konsert (med kafé) på Idahall.

NM for brassband arrangeres i Grieghallen i Bergen 3. – 4. februar, og på «Før NM»-konserten får vi høre alle de 5 deltakerkorpsene fra Møre og Romsdal.

Tomra Brass Band dirigeres av Stian Svendsen, og stiller i 1. divisjon i årets NM. Molde Brass Band, som stiller i elitedivisjonen, dirigeres av Russel Gray. Deltakere i elitedivisjonen spiller både et selvvalgt stykke og et pliktnummer, og vi får høre begge stykkene på konserten. Ørskog Brass stiller i 2. divisjon og dirigeres av David Roberts. Frei Hornmusikk (dir. Stein Åge Sørlie) og Fræna Brass Band (dir. Mareika Schryver Gray) stiller i 4. divisjon.

For de fleste brassband i Norge er NM det definitive høydepunktet, og korpsene legger ned utallige timer med øving før denne konkurransen.

De som ikke har anledning til å reise til Bergen og lytte til korpsene der, kan følge direktesending på TV 2 Sumo.

Tomra Brass Band skal i år spille stykket Fraternity av Thierry Deleruyelle.

Om Fraternity
10. mars 1906 ble 1099 mennesker drept da en brann under bakken utløste en voldsom eksplosjon i kullgruven i Courrieres i Nord-Frankrike. Denne ulykken er den nest verste ulykken i kulldriftens historie, og Fraternity, skrevet av Thierry Deleruyelle, forsøker å formidle hendelsesforløpet til denne ulykken gjennom sju kapitler.

Black Land – I “Black Land” er det tidlig om morgenen, og arbeiderne forbereder maten som de skal ta med ned i gruven. Det er mørkt og kaldt, og støyen blir sterkere jo nærmere gruvene de kommer.

The Towering Colliery – Den store gruvekonstruksjonen åpenbarer seg. Gruvearbeiderne føler varmen fra inngangen, som for å forberede dem på det helvete som er i ferd med å møte dem

From Light to Dark – Gruvearbeiderne skubbes mot hverandre i heisen som tar dem ned i det svarte hullet over 300 meter under bakken.

Extracting the Coal – I bunnen av gruven er arbeiderne på plass på hver sin post, og arbeidet er i gang.

Firedamp – En øredøvende lyd. En grusom eksplosjon ødelegger et stort område på få sekunder. 1664 gruvearbeidere er fanget.

Bring out the Dead Miners – Sjaktene er blokkerte, så arbeidet med å hente ut de døde er vanskelig. Et grusomt syn møter redningsarbeiderne.

Fraternity Prayer – Gatene er fulle av pårørende som ser etter sine kjære. Et stort antall ofre blir aldri identifiserte på grunn av alvorlige brannskader. 20 dager etter eksplosjonen finner 13 overlevende veien ut på egenhånd, og en 14. person lokaliseres 4 dager senere.

Fraternity ble skrevet som pliktnummer til EM for brassband i Lille i 2016, 110 år etter katastrofen i Courrieres.

Durata: 15:40