Velkommen til Før-NM-konsert på Idahall søndag 29. januar

 

 

 

 

 

29. januar kl 15:00 inviterer Tomra Brass Band til «Før NM»-konsert (med kafé) på Idahall.

NM for brassband arrangeres i Grieghallen i Bergen 3. – 4. februar, og på «Før NM»-konserten får vi høre alle de 5 deltakerkorpsene fra Møre og Romsdal.

Tomra Brass Band dirigeres av Stian Svendsen, og stiller i 1. divisjon i årets NM. Molde Brass Band, som stiller i elitedivisjonen, dirigeres av Russel Gray. Deltakere i elitedivisjonen spiller både et selvvalgt stykke og et pliktnummer, og vi får høre begge stykkene på konserten. Ørskog Brass stiller i 2. divisjon og dirigeres av David Roberts. Frei Hornmusikk (dir. Stein Åge Sørlie) og Fræna Brass Band (dir. Mareika Schryver Gray) stiller i 4. divisjon.

For de fleste brassband i Norge er NM det definitive høydepunktet, og korpsene legger ned utallige timer med øving før denne konkurransen.

De som ikke har anledning til å reise til Bergen og lytte til korpsene der, kan følge direktesending på TV 2 Sumo.

Tomra Brass Band skal i år spille stykket Fraternity av Thierry Deleruyelle.

Om Fraternity
10. mars 1906 ble 1099 mennesker drept da en brann under bakken utløste en voldsom eksplosjon i kullgruven i Courrieres i Nord-Frankrike. Denne ulykken er den nest verste ulykken i kulldriftens historie, og Fraternity, skrevet av Thierry Deleruyelle, forsøker å formidle hendelsesforløpet til denne ulykken gjennom sju kapitler.

Black Land – I “Black Land” er det tidlig om morgenen, og arbeiderne forbereder maten som de skal ta med ned i gruven. Det er mørkt og kaldt, og støyen blir sterkere jo nærmere gruvene de kommer.

The Towering Colliery – Den store gruvekonstruksjonen åpenbarer seg. Gruvearbeiderne føler varmen fra inngangen, som for å forberede dem på det helvete som er i ferd med å møte dem

From Light to Dark – Gruvearbeiderne skubbes mot hverandre i heisen som tar dem ned i det svarte hullet over 300 meter under bakken.

Extracting the Coal – I bunnen av gruven er arbeiderne på plass på hver sin post, og arbeidet er i gang.

Firedamp – En øredøvende lyd. En grusom eksplosjon ødelegger et stort område på få sekunder. 1664 gruvearbeidere er fanget.

Bring out the Dead Miners – Sjaktene er blokkerte, så arbeidet med å hente ut de døde er vanskelig. Et grusomt syn møter redningsarbeiderne.

Fraternity Prayer – Gatene er fulle av pårørende som ser etter sine kjære. Et stort antall ofre blir aldri identifiserte på grunn av alvorlige brannskader. 20 dager etter eksplosjonen finner 13 overlevende veien ut på egenhånd, og en 14. person lokaliseres 4 dager senere.

Fraternity ble skrevet som pliktnummer til EM for brassband i Lille i 2016, 110 år etter katastrofen i Courrieres.

Durata: 15:40

Årets julekonsert vel overstått

72891

– Det er utruleg at dei har jobb ved sidan av å spele i brassbandet, for nivået ligg verkeleg på toppnivå, seier operasongar Ioana Firizan Demit. Det er sju år sidan ho og mannen hennar, som også er operasongar, song i Vestnes for fyrste gong, men dei kjem stadig tilbake og sundag var dei solistar då Tomra Brass Band inviterte til julekonsert.  

Les meir i Vestnesavisa sin artikkel om Julekonserten vår i Vestnes Kirke 4. desember.

Sjå bildegalleri under. Foto: Edmund Melkild.
73291

72991

73091

7319173291

julekonsert-2016

Tomra til topps i TØF!

Etter et småskuffende resultat under Norgesmesterskapet var det igjen på tide å få påfyll til pokalhylla. Forrige lørdag, den 26. mars, ble den årlige Tomra Ørskog Festivalen-festivalen arrangert på Sjøholt – og DET gikk bra. Et fullsatt samfunnshus, inkludert dommerne Nils Magne Abelseth og Elisabeth Fossan, satte stor pris på vår fremføring av Philip Sparke sin Hymns of the Highlands. 95 poeng for fremføringen og 10 poeng (full pott!) for programvalget holdt til seier, ett poeng foran våre naboer i Ørskog Brass. Sykkylven Janitsjarorkester ble nummer tre.

En strålende fornøyd Nick Ost tok dermed sin første triumf som sjefsdirigent for Tomra Brass Band, og etter posering med pokaler (bilder kommer senere) og opplesing av dommerkommentarer var det på tide å ta en velfortjent liten feiring.

Tomra Brass Band gratulerer alle som gratuleres bør i etterkant av festivalen. Vi takker også Ørskog Brass og NMF Nordvest for et flott arrangement. Spesielt vil vi gratulere Tomrefjord Skulekorps med seieren i 1. divison skolekorps (og dermed kan kalle seg Nordvestmester!), samt vår superbarytonist Aleksander Frostad Ellingsæter som i tillegg stakk av med solistprisen i denne divisjonen for sin flotte tolkning av Peace. To seiere og solistpris på en kveld er jo ikke verst? “Offa me”, sier Aleksander i en kommentar.

Tomra i Operaen

…i Kristiansund, men likevel.

Tomra Brass Band var spesielt invitert til å bidra på gallaforestillingen under Operafestdagene i Kristiansund. Her skulle vi spille fra operaen Aïda av Guiseppe Verdi, sammen med operaorkesteret, operakoret og Ynglingeforeningens Musikkorps fra Kristiansund. Arti åt oss.

Selv om vi ikke stilte fulltallige – dette var tross alt helga etter krafttaket kjent som Norgesmesterskapet – møtte vi opp med godt humør og nytransponerte noter. Etterhvert fant vi, og dirigenten, ut at vi ikke hadde fått alle notene. Litt småleit, men som de øvingsracerne vi er tok vi dette på strak arm. Og selv om en tidvis uspiselig inspisent gjorde sitt ytterste for å minne oss på hvor messingblåsere hører hjemme i operahierarkiet, trivdes vi nokså godt.

Det må legges til at skjønnhetssøvnen denne helgen ble inntatt på Atlanten Camping, et etablissement noen av oss erindrer fra vår turné i 2003. Da passet det selvfølgelig godt at vår trombonist Jonathan (for tiden i trøndereksil) ble med Silje for å få påfyll av Tomralove.

Som viktige bidragsytere var vi selvfølgelig invitert på gallafesten etter forestillingen, som i likhet med forestillingen fant sted i Braatthallen. Det må sies å være en kjekk opplevelse, og noe som definitivt kommer til å takkes ja til ved senere forespørsler.

Resultater NM 2011

Et knippe folk fra TBB rett før spilling.

Tomra Brass Band stilte på scena i Bergen med store forhåpninger, og vi gjorde en innsats som vi mente var bra nok til en solid plassering. Dessverre var ikke dommerne enige med oss, og det ble en skuffende 10. plass. Vi gratulerer Jaren Hornmusikkforening med seier i 1. divisjon, og lykke til i elitedivisjonen 2012. Vi gratulerer også Eikanger-Bjørsvik Musikklag med seier i elitedivisjonen. Vi gratulerer Molde Brass Band med en fin 6. plass i eliten, og Ørskog Brass med en flott 5. plass i vår divisjon. Komplett resultatliste ligger her.

På tross av vår plassering på resultatlista er det mye å glede seg over. På det verste i høst var vi nede i 10-12 faste medlemmer, men det gikk seg gradvis til. Det var ikke mye i høst som sa at vi kom til å greie å gjennomføre NM på en normal måte. Men på lørdag satt vi på scena med bl.a. 11 medlemmer som enten har spilt i eller fortsatt spiller i Tomrefjord Skulekorps, og gjorde en magisk fremføring av vårt selvvalgte verk «Fire in the Sky», skrevet til oss av Peter Meechan for anledningen.

Se opp for Tomra nå fremover, vi er på ingen måte nede for telling. Til helga ses vi i Kristiansund, når vi skal sitte inn med orkesteret på operafest!

Artikkel kommer senere  i dag.