Velkommen til Før-NM-konsert på Idahall søndag 29. januar

 

 

 

 

 

29. januar kl 15:00 inviterer Tomra Brass Band til «Før NM»-konsert (med kafé) på Idahall.

NM for brassband arrangeres i Grieghallen i Bergen 3. – 4. februar, og på «Før NM»-konserten får vi høre alle de 5 deltakerkorpsene fra Møre og Romsdal.

Tomra Brass Band dirigeres av Stian Svendsen, og stiller i 1. divisjon i årets NM. Molde Brass Band, som stiller i elitedivisjonen, dirigeres av Russel Gray. Deltakere i elitedivisjonen spiller både et selvvalgt stykke og et pliktnummer, og vi får høre begge stykkene på konserten. Ørskog Brass stiller i 2. divisjon og dirigeres av David Roberts. Frei Hornmusikk (dir. Stein Åge Sørlie) og Fræna Brass Band (dir. Mareika Schryver Gray) stiller i 4. divisjon.

For de fleste brassband i Norge er NM det definitive høydepunktet, og korpsene legger ned utallige timer med øving før denne konkurransen.

De som ikke har anledning til å reise til Bergen og lytte til korpsene der, kan følge direktesending på TV 2 Sumo.

Tomra Brass Band skal i år spille stykket Fraternity av Thierry Deleruyelle.

Om Fraternity
10. mars 1906 ble 1099 mennesker drept da en brann under bakken utløste en voldsom eksplosjon i kullgruven i Courrieres i Nord-Frankrike. Denne ulykken er den nest verste ulykken i kulldriftens historie, og Fraternity, skrevet av Thierry Deleruyelle, forsøker å formidle hendelsesforløpet til denne ulykken gjennom sju kapitler.

Black Land – I “Black Land” er det tidlig om morgenen, og arbeiderne forbereder maten som de skal ta med ned i gruven. Det er mørkt og kaldt, og støyen blir sterkere jo nærmere gruvene de kommer.

The Towering Colliery – Den store gruvekonstruksjonen åpenbarer seg. Gruvearbeiderne føler varmen fra inngangen, som for å forberede dem på det helvete som er i ferd med å møte dem

From Light to Dark – Gruvearbeiderne skubbes mot hverandre i heisen som tar dem ned i det svarte hullet over 300 meter under bakken.

Extracting the Coal – I bunnen av gruven er arbeiderne på plass på hver sin post, og arbeidet er i gang.

Firedamp – En øredøvende lyd. En grusom eksplosjon ødelegger et stort område på få sekunder. 1664 gruvearbeidere er fanget.

Bring out the Dead Miners – Sjaktene er blokkerte, så arbeidet med å hente ut de døde er vanskelig. Et grusomt syn møter redningsarbeiderne.

Fraternity Prayer – Gatene er fulle av pårørende som ser etter sine kjære. Et stort antall ofre blir aldri identifiserte på grunn av alvorlige brannskader. 20 dager etter eksplosjonen finner 13 overlevende veien ut på egenhånd, og en 14. person lokaliseres 4 dager senere.

Fraternity ble skrevet som pliktnummer til EM for brassband i Lille i 2016, 110 år etter katastrofen i Courrieres.

Durata: 15:40

Årets julekonsert vel overstått

72891

– Det er utruleg at dei har jobb ved sidan av å spele i brassbandet, for nivået ligg verkeleg på toppnivå, seier operasongar Ioana Firizan Demit. Det er sju år sidan ho og mannen hennar, som også er operasongar, song i Vestnes for fyrste gong, men dei kjem stadig tilbake og sundag var dei solistar då Tomra Brass Band inviterte til julekonsert.  

Les meir i Vestnesavisa sin artikkel om Julekonserten vår i Vestnes Kirke 4. desember.

Sjå bildegalleri under. Foto: Edmund Melkild.
73291

72991

73091

7319173291

julekonsert-2016

Tomra Brass og Wired

På lørdag 27. september arrangerer Tomra Brass Band sin årlige høstkonsert  på Idahall i Tomrefjord. For tredje år på rad velger Tomra Brass i sin sesongåpning å ha konsert i lag med et lokalt rockeband. I år blir kveldens gjester WIRED fra Vestnes.  Bandet startet opp våren 2011 og spiller gitarbasert instrumental pop/rock, med innslag av country, jazz, blues m.m.

Trond Salthammer, Svein Ivar Slaaen, Kristian Frostad, Sven Are Ellingsæter og Mats Hugo Frostad skal fremføre sin egen avdeling med egne komposisjoner fra utgivelsen «Sunshine Drive», samt en del nytt materiale.

Tomra Brass Bands musikalske leder Nick Ost har også valgt et spennende og variert program for publikum, og gleder seg mye til å fremføre en felles låt i lag med WIRED til slutt.

God stemning er også garantert med Heidi Nakken som konferansier.

Etter konserten inviterer Tomra Brass Band til dans med live-musikk fra Moldebandet Soul, Blues & Horns.

 

TOMRA BRASS OG WIRED

Lørdag 27.september kl.19

Kulturhuset Idahall, Tomrefjord

Priser:
Voksen kr 150,-
Honnør kr 100,-
Barn kr. 50,-

DANS MED SOUL, BLUES & HORNS

Lørdag 27.september kl.22.00 til 02.00

Kulturhuset Idahall, Tomrefjord

Pris 200kr.

 

 

 

Tomra Brass Band deltar på sommerkonserten

Fredag 28. juni stiller Tomra Brass Band på scena på Idahall i Tomrefjord sammen med et stjernelag av solister, i den årvisse sommerkonserten som arrangeres av Musikkens Venner.

Tomra Brass Band, med dirigent Nick Ost, vil igjen opptre sammen med stjernesopranen Ann Helen Moen, som vi hadde et fantastisk samarbeid med i desember. Den unge jazzsaxofonisten Marius Neset kommer også, tubaisten Daniel Herskedal og trekkspillvirtuosen Heine Bugge. Fra Tomrefjorden kommer brødrene Knut Marius Djupvik og broren Hallvar Djupvik. På klaver stiller Martid Bredin, som også har opptrådt sammen med oss flere ganger før.

Mer info her: musikkensvenner.webs.com/konsertprogram.htm

Tomra Brass Band i NM

GrieghallenFølg Tomra Brass Band i NM! Vi spiller stykket «Montage» av Peter Graham, lørdag 9. februar kl. 09.25 i Grieghallen i Bergen.

Kan ses på TV 2 Sumo, mer info her:
http://spilleglede.no/NM+direkte+på+TV+2+Sumo.b7C_w7jS4A.ips

Vi legger ut resultatlisten her lørdag kveld, forventet å komme rundt kl. 22. Ellers er det bare å følge med på vår Facebook-side: http://www.facebook.com/groups/2332238713/

 

Tomra Brass Band og Ann-Helen Moen 8./9. desember

Sangeren Ann-Helen Moen er født i Molde og har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Det Kongelige Danske Operaakademi i København. Ann-Helen har jevnlig opptrådt i konsertsaler, kirker og festivaler over hele Europa og i USA, hvor hun debuterte i The Zankel Hall i Carnegie Hall som en del av The Andsnes Project i 2005.

Nå i år skal hun holde julekonserter sammen med Tomra Brass Band, møt opp for uforglemmelig opplevelse av sang og musikkglede!

Myrbostad kirke, Elnesvågen
Lørdag 8. desember  kl. 18.

Vestnes kirke, Vestnes
Søndag 9. desember kl. 19.

Billetter: 200 (voksne), 150 (honnør), 50 (barn under 18).

Facebook
Vestnes: http://www.facebook.com/events/343047925792340/
Myrbostad: http://www.facebook.com/events/487054141326913/

Tubavirtuos Øystein Baadsvik gjester Tomrefjord

Øystein Baadsvik - foto Erik Børseth
foto Erik Børseth

Søndag 11. november kl. 15.00 inviterer Tomrefjord Skulekorps og Tomra Brass Band til konsert sammen med verdens eneste fulltids tubasolist, Øystein Baadsvik fra Trondheim.

Han har som solist turnert med en rekke internasjonale ensembler og orkestre i hele verden, og har særlig fokus på å inkludere barn og unge i musikk.

Han er for tiden å se som mentor i NRK-programmet «Meisterklasse», hvor han instruerte og inspirerte norske tubatalenter.

Tomra Brass Band og Tomrefjord Skulekorps er slått sammen for anledninga, og vil både akkompagnere solisten og spille eget program. Dirigent er Nick Ost.

Billetter kr 150/50 (barn=under 18 år), pause med konsertkafe.

Arr.: Tomra Brass Band og Tomrefjord Skulekorps.

Facebook: http://www.facebook.com/events/274376836016700/

Mer om Øystein: http://www.baadsvik.com

Tomra Brass Band og RED HOT!

Red Hot, foto: Erik Birkeland
Red Hot, foto: Erik Birkeland

Lørdag 22. september inviterer Tomra Brass Band og Red Hot til en helaften på Idahall i Tomrefjord, med felles konsert, etterfulgt av dans.

Bandet Red Hot består stort sett av folk fra Romsdal, og hele 4 av medlemmene stammer fra Tomrefjord. De siste årene har bandet etablert seg som en underholdningsmaskin av dimensjoner, bl.a. med årlige fulle hus i Moldejazz, til hyllest fra publikum og presse.

Dette er første gang Tomra Brass Band samarbeider med Red Hot, og på konserten vil vi fremføre hver våre innslag, i tillegg til flere fellesnummer. 3 av medlemmene i Red Hot er tidligere medlemmer i Tomra Brass Band!

Tomra Brass Band dirigeres av sin faste dirigent Nick Ost. Kvelden avsluttes med dans med Red Hot.

TIDSPLAN:

19.00: Konsert med Tomra Brass Band og RED HOT på Idahall
22.00: Dans med RED HOT på Idahall

Billetter konsert: Voksen kr 200, honnør kr 150, barn kr 100.
Billetter dans kr 250.
SAMLEBILLETT, konsert og dans, kun kr 350! (Spar kr 100!)
FORHÅNDSSALG på Joker Tomrefjord og Shell Vestnes.

Les mer om Red Hot her: http://redhotband.com/

Åpen øving i forbindelse med NM 2012

Nå nærmer det seg NM med stormskritt, og onsdag 8. februar blir det åpen øving i aulaen på Vestnes ungdomsskole kl. 20.

Nick Ost vil dirigere Tomra Brass Band gjennom vårt selvvalgte stykke «Cambridge Variations» av Philip Sparke. Gratis entre, samt salg av kaffe og kaker. Det vil bli mulighet for å være til stede under hele øvelsen, men det legges altså opp til en gjennomspilling av hele stykket kl. 20.

Vår fremføring i NM vil foregå i Grieghallen fredag 10. februar ca. kl. 14.50. Konkurransen vil bli vist live på TV2 Sumo, les mer om tilgang her: http://spilleglede.no/no/nyheter/nyhetsarkiv/NM+brass+direkte+på+TV+2+Sumo.b7C_wRrY5I.ips